Investeren in ‘sociaal rioleringsstelsel’ helpt tegen gezondheidsongelijkheid
Wijkbewoners kennen hun buurt. Werk samen aan een gezonde omgeving door hun netwerken en ontmoetingsplekken te versterken.
Het aantal senioren in Nederland stijgt en ze wonen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig. Om dat mogelijk te maken zijn nieuwe woon(zorg)vormen nodig, waar ouderen prettig oud kunnen worden. Overheden, corporaties, zorgorganisaties en ook senioren zelf komen in actie om aanbod van en animo voor senioren- of levensloopbestendige woningen te vergroten. Ze zoeken naar geschikte locaties met passende voorzieningen en naar mogelijkheden om de doorstroming van senioren te stimuleren. Ook zoeken ze oplossingen voor praktische belemmeringen en cofinanciering om businesscases rond te krijgen.
Wijkbewoners kennen hun buurt. Werk samen aan een gezonde omgeving door hun netwerken en ontmoetingsplekken te versterken.
4 december 2024
Hoe maken we de gebouwde omgeving dementievriendelijk? Ontdek oplossingen voor betere oriëntatie en toegankelijkheid.
4 december 2024
Deze factsheet biedt gemeenten, corporaties en andere organisaties handvatten bij de keuze voor het inzetten van een wooncoach.
Dit artikel bevat een download
7 november 2024
Waardevolle inzichten voor professionals die betrokken zijn bij het maken van regionale afspraken over de huisvesting van aandachtsgroepen.
Dit artikel bevat een download
7 november 2024
Met optoppen, woningen splitsen en andere oplossingen zorgt SOR voor flink meer ouderenwoningen in de stad.
10 oktober 2024
Gezinnen en senioren vormen een hechte gemeenschap in dit bijzondere woonzorgcomplex in Utrecht Leidsche Rijn.
2 oktober 2024
De inhoud van onze kennisdossiers wordt zorgvuldig geselecteerd, verzameld en periodiek geactualiseerd door Platform31 en is afkomstig uit een grote variëteit aan bronnen.