Kwaliteit leefomgeving

Bij ruimtelijke ontwikkelingen is het belangrijk aandacht te hebben voor het behouden en versterken van de leefomgevingskwaliteit. Zo bepalen de gebruiks-, belevings- en toekomstwaarde van het gebied de ruimtelijke kwaliteit: bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, de architectuur van gebouwen en de kwaliteit van en toegankelijkheid tot groen en natuur. Ook de gezondheid en veiligheid van de omgeving, zoals lucht-, bodem- en waterkwaliteit, geluids- en stankoverlast en criminaliteit, spelen een rol. Daarnaast dragen sociale samenhang en economische vitaliteit bij aan omgevingskwaliteit.

Contact
Inge Kok Postma LinkedIn

Alle artikelen over dit onderwerp

Van centraal naar lokaal: een nieuwe mindset voor de energietransitie

Organiseer het energiesysteem niet langer centraal, stelt Pallas Agterberg van Alliander, maar met lokale energiegemeenschappen.

18 december 2024

Lees meer over

Investeren in ‘sociaal rioleringsstelsel’ helpt tegen gezondheidsongelijkheid

Wijkbewoners kennen hun buurt. Werk samen aan een gezonde omgeving door hun netwerken en ontmoetingsplekken te versterken.

4 december 2024

Lees meer over

Agenda

11 februari Op locatie en online
Reeks bijeenkomsten Wijkaanpak Kwaliteit leefomgeving

Leerkring ‘De kindvriendelijke wijk – van visie naar uitvoering’

Samen met experts en andere gemeenten ontdek je hoe een kindvriendelijke wijk eruitziet en hoe je kinderen actief kunt betrekken.

Lees meer over

Actuele projecten binnen het onderwerp Kwaliteit leefomgeving

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan

Bekijk volledige overzicht nieuwsbrieven & updates