Onorthodoxe maatregelen helpen om huisartsen in stad en regio te houden
De vraag naar huisartsen en zorg groeit, terwijl het aanbod in sommige wijken verslechtert. Leer wat gemeenten zelf al kunnen doen.
In Nederland overlijden mensen met een lage opleiding zes jaar eerder dan mensen met een hoge opleiding. Ook ervaren ze vijftien jaar lang een minder goede gezondheid. Een lokale en duurzame aanpak van deze gezondheidsverschillen, in samenhang met andere opgaven, is nodig. Zo is er steeds meer aandacht voor een groene en gezonde leefomgeving en de invloed van problemen op andere leefgebieden, zoals bestaanszekerheid (werk en inkomen).
De vraag naar huisartsen en zorg groeit, terwijl het aanbod in sommige wijken verslechtert. Leer wat gemeenten zelf al kunnen doen.
3 april 2025
Inspiratie en handvatten voor professionals uit het ruimtelijke en sociale domein: werken aan een gezonde leefomgeving in de wijkaanpak.
Dit artikel bevat een download
2 april 2025
Wageningen werkt aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot een stabiel inkomen, werk en een fijne leefomgeving.
11 maart 2025
Gemeente Nijmegen geeft er een brede invulling aan: naast schuldhulp óók aandacht voor wonen en voeding.
4 februari 2025
Oproep aan woningcorporaties om actief bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van huurders.
3 februari 2025
Handvatten, met een tijdlijn voor de organisatie van een stoppen-met-roken wijkbijeenkomst. Voor wijkteams en zorgverleners.
Dit artikel bevat een download
22 januari 2025
Het stimuleringsprogramma GezondIn, uitgevoerd door Platform31 en Pharos, helpt Nederlandse gemeenten met de lokale aanpak van gezondheidsverschillen.