Sociaal wonen in onzekere tijden
De antwoorden op klemmende vraagstukken beschreven in 26 papers; voor iedereen die zich met woonbeleid bezighoudt.
Praktijkboek voor de meerjarige gebiedsgerichte aanpak van kwetsbare wijken
In samenwerking met
In dit praktijkboek zijn lessen en inzichten uit wetenschappelijke literatuur en praktijkonderzoek vertaald in concrete tips, checklists en praktijkvoorbeelden. Niet om voor te schrijven ‘hoe het moet’, maar om inspiratie en praktische ondersteuning te bieden bij het opzetten van een integrale wijkaanpak.
De praktijkvoorbeelden zijn verzameld in gebieden waar sprake is van een dermate ernstige cumulatie van opgaven en problemen, dat een langlopende integrale wijkaanpak nodig is.
In deze (eerste) editie van het praktijkboek staat de opstartfase centraal, omdat dit het stadium is waarin de meeste wijkaanpakken momenteel verkeren.
De verbetering van de leefbaarheid en veiligheid van kwetsbare wijken in onze steden is volop in beweging. Omdat we in de praktijk moeten leren wat écht werkt om bewoners perspectief te bieden op een betere toekomst, gaat het denken en het doen de komende jaren door. Nu in steeds meer wijken de uitvoeringsfase aanbreekt, valt ook op dit terrein veel te leren. Het kennisplatform WijkWijzer blijft de uitvoeringspraktijk op de voet volgen. De opgehaalde lessen en inzichten krijgen een plaats in een volgende deel van dit praktijkboek.
"*" geeft vereiste velden aan
Meer weten over gebiedsgericht en integraal werken in de wijk? Het platform WijkWijzer biedt beleidsmakers, wijkprofessionals en actieve bewoners een bundeling van relevante inzichten, publicaties en praktijkvoorbeelden over gebiedsgericht werken.