Analyse Human Capital Agenda’s
Inspiratie en concrete handvatten voor een veerkrachtige en inclusieve arbeidsmarkt, die sociaaleconomisch toekomstbestendig is.
Het verhaal van Publiek Ondernemen in Delft
In samenwerking met
Bij Publiek Ondernemen staat de vraag vanuit de stad centraal. Deze vraag moet helder zijn en daarom is het belangrijk dat de gemeente bij de start goed luistert en werkt aan een vertrouwensrelatie met de betrokken partijen. De partners in Publiek Ondernemers, de gemeentelijke oliemannetjes, moeten meer kunnen dan op inhoud reageren, ze moeten op een ondernemende wijze mee kunnen denken. Oftewel denken in hoe kunnen we het mogelijk maken. Om vervolgens de daad bij het woord te kunnen voegen, is samenwerking binnen de gemeente essentieel.
De gemeente Delft is volop in beweging en wil krachtig kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de samenleving. De Delftse partners in Publiek Ondernemen, Agnes van der Linden, Jacob ten Bosch en Peter Tangel leveren hierbinnen een actieve bijdrage door gedragsverandering bij hun collega’s na te streven. Deze gedragsverandering leidt tot een nieuwe manier van samenwerken, waarbij medewerkers van de gemeente Delft over de grenzen van afdelingen heen samenwerken en elkaar versterken vanuit rollen en talenten. Zo zijn collega’s nog beter toegerust om samen ondernemende initiatiefnemers te ondersteunen
De opdrachten van de Publiek Ondernemers variëren sterk. Een project om de samenwerking met ondernemers uit een winkelcentrum en hun effect op de buurt te vergroten; tot een koffie en printwinkel in één die als sociale onderneming werkplekken creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Publiek Ondernemers hebben de sustainable development goals (SDG’s) een belangrijke plek toebedeeld en het initiatief van de MAEX/de Social Handprint ondersteund. Van tien Delftse initiatiefnemers is de social handprint uitgewerkt.
"*" geeft vereiste velden aan