Aan de slag met maatschappelijke voorzieningen voor een sterke en leefbare stad
Scholen, buurthuizen en sportaccommodaties zijn onmisbaar voor een leefbare stad. Hoe zorg je voor afstemming, geld en ruimte?
Eindrapportage
Specifiek in winkelgebieden (en in de bredere detailhandels- en horecabranche) is een opeenstapeling van goedbedoelde regels steeds meer een obstakel voor succesvol ondernemerschap geworden, zo was de veronderstelling waarmee de pilot startte. Daarbij, zo was de gedachte, gaat het dus niet om een of enkele specifieke regels, maar om de complete verzameling van wet- en regelgeving die op ondernemers worden uitgeoefend.
In de twaalf kernwinkelgebieden (Alkmaar, Ede, Goes, Helmond, Leidschendam-Voorburg, Midden-Drenthe (Beilen), Oss, Roosendaal, Rotterdam, Sluis, Zeist en Zwolle) die deelnamen aan de pilot is getracht om een nieuwe set (gebieds)regels op te bouwen vanuit een fictieve nulsituatie: als we in dit winkelgebied (nog) helemaal geen regels zouden hebben, welke regels vinden we dan minimaal nodig? Deze hypothese hebben de pilotdeelnemers onder begeleiding van Platform31 en het Expertteam Winkelgebieden in de praktijk getoetst, via het creëren van een experimentomgeving met deelname van lokale stakeholders. Deze eindpublicatie biedt inzicht in het verloop en resultaten van de pilot Verlichte regels winkelgebieden.
"*" geeft vereiste velden aan