Aan de slag met maatschappelijke voorzieningen voor een sterke en leefbare stad
Scholen, buurthuizen en sportaccommodaties zijn onmisbaar voor een leefbare stad. Hoe zorg je voor afstemming, geld en ruimte?
Organische stedelijke ontwikkeling: een tussenstand
Deze publicatie is het logisch vervolg van de publicatie ‘Ruimte voor initiatief’ die Platform31 in het najaar van 2012 uitbracht. Sindsdien is in de praktijk veel nieuwe kennis opgedaan en is de veelal theoretische kennis uit 2012 uitgeprobeerd. In 2013 heeft Platform31 verschillende plekken bezocht om te doorgronden waar de vernieuwing zit. We waren in Zwolle, Diemen, Amsterdam en Arnhem. Het valt op hoeveel energie loskomt wanneer partijen aan de slag gaan op een andere, meer organische manier van ontwikkelen.
Tijd dus om te schetsen wat de stand van het gewas is. In deze publicatie schetsen we aan de hand van interviews, projectbeschrijvingen en essays een beeld van de laatste inzichten. We gaan vooral in op de veranderende rollen, de veranderende opgave voor bestuurders en nieuwe mogelijkheden voor het instrumentarium. Hiermee willen we meer zicht bieden op de bewegingsruimte die binnen de bestaande kaders geboden kunnen worden. Zo ontstaat er steeds meer ruimte voor initiatief.
Yvonne van Remmen, Annette Duivenvoorden, Piet Korporaal, Wouter Onclin, Frans Soeterbroek, Heleen Aarts, Nieske Ketelaar, Stephanie van Schaik, Nicoline Hanny, Marieke Butterhoff, Mariska van den Berg, Vincent Kompier, Kamiel Verschuren, Emilie Vlieger, Evert Jan van Baardewijk, Erwin Hijmans, Chantal Robbe, Judith Lekkerkerker, Jeroen Niemans en Esther Slegh.
"*" geeft vereiste velden aan