Publicatie Bestaanszekerheid en armoede

Maatschappelijke kosten-bastenanalyse Mobility Mentoring®-aanpak

15 mei 2020
Deze indicatieve maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) verkent de maatschappelijke effecten van de brede Mobility Mentoring®-aanpak. Het analyseert niet alleen de financiële effecten voor de organisatie, maar ook de effecten op andere leefgebieden zoals gezondheid en gezin. En het vergelijkt de wereld mét Mobility Mentoring® met de wereld zonder.

Auteur(s)

Susan van Klaveren en Helga Koper

In samenwerking met

Twee jaar geleden startte Platform31, in samenwerking met diverse gemeenten, met de implementatie van de aanpak Mobility Mentoring® in Nederland. Met deze integrale aanpak willen we een oplossing bieden voor de hardnekkige armoede- en schuldenproblematiek die in veel gemeenten speelt, en vrijwel altijd gepaard gaat met problemen op andere leefgebieden. Om inzicht te krijgen in de potentiële maatschappelijke opbrengsten van Mobility Mentoring® in de Nederlandse situatie, voerden we samen met adviesbureau Rebel een indicatieve maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) uit. Daaraan namen vier gemeenten deel die al enige tijd met de Mobility Mentoring®-aanpak werken: Alphen aan den Rijn, Brunssum, Hoogeveen-De Wolden en Zaanstad deel. De geïdentificeerde effecten op de korte termijn, en daarbij de doorkijk naar de effecten op de lange termijn, bieden een inzicht in wat Mobility Mentoring® kan opleveren voor de onderzochte pilots. Deze analyse draagt bij aan de doorontwikkeling en duurzame implementatie van de aanpak in Nederland.

In deze factsheet presenteren we onder meer deze resultaten:

  • Het verschil tussen de wereld met en zonder Mobility Mentoring®
  • Werkzame elementen van de Mobility Mentoring®-aanpak
  • Effecten op de pijlers van de Brug naar Zelfredzaamheid®
  • Indicatieve kwantificering van de effecten
  • Aandachtspunten voor doorontwikkeling
Factsheet_MKBA_Mobility_Mentoring

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Per 1 januari 2021 valt het Nederlandse Mobility Mentoring® Netwerk weer rechtstreeks onder EMPath. Platform31 was vanaf 2018 de exclusieve partner voor de doorontwikkeling en verspreiding van Mobility Mentoring® in Nederland en het opzetten van een Nederlands netwerk.

 

Contact

Maite Gadellaa 06 57 94 20 25 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan