Publicatie Energietransitie Omgevingswet

Energietransitie versnellen met de Omgevingswet

Eindrapportage kennis- en leertraject Energietransitie en Omgevingswet

13 mei 2020
De energietransitie heeft grote ruimtelijke gevolgen. Zo zullen er windturbines, zonnepanelen en warmtebronnen bij moeten komen. Ook moeten er verschillende soorten transportvoorzieningen en opslagmogelijkheden worden gerealiseerd. De ruimtelijke inpassing hiervan gebeurt grotendeels door decentrale overheden, in samenhang met andere opgaven en afweging van meerdere belangen. Welke instrumenten biedt de Omgevingswet, die bedoeld is om dit proces eenvoudiger en beter te maken?

In samenwerking met

en
TNO

Acht pilotgemeenten zijn aan de slag gegaan met het versnellen van de energietransitie met instrumenten uit de nieuwe Omgevingswet. Dit pilottraject is in gang gezet door een consortium bestaande uit Platform31, Antea Group, Rho adviseurs, TNO, Over Morgen en Rebel, is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Aan dit pilottraject deden ruim 20 gemeenten mee in een zogenoemde tweede ring. In de eindrapportage leest u de resultaten van dit traject.

 

 

energietransitie-versnellen-met-de-omgevingswet

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Contact

Saskia Buitelaar 06 57 94 16 75 LinkedIn
Maarten Hoorn Wonen en ruimte 06 10 15 67 08 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan