Woningdelen en woningsplitsen mogelijk én gemakkelijker maken
Dertig tips en aanbevelingen om woningdelen en -splitsen mogelijk en eenvoudiger te maken, met juridisch-planologische richtlijnen.
20 maart
Gemeenten hebben een sleutelrol bij woningdelen en -splitsen. Hoe makkelijker het voor particulieren, woningcorporaties, marktpartijen of huurders is om woningen te delen en splitsen, hoe eerder en vaker ze dat zullen doen. En dat helpt de woningnood oplossen. Platform31 licht de handreiking toe met 30 tips en aanbevelingen voor gemeenten om woningdelen en -splitsen mogelijk én gemakkelijker te maken: uit de praktijk én hoe je dat juridisch-planologisch regelt. De gemeente Peel en Maas legt uit waarom zij de splitsvoorwaarden versoepelde.
Er is nú extra woonruimte nodig. Nieuwbouwprocessen zijn traag en complex en de aantallen worden niet gehaald. Woningdelen en woningsplitsen zijn relatief snel en gemakkelijk te realiseren woonproducten die bijdragen aan het oplossen van de woningnood. In dit webinar reiken we gemeenten handvatten aan hoe zij concreet aan de slag kunnen met woningdelen en woningsplitsen.
Het webinar is gericht op beleids- en strategisch adviseurs wonen van gemeenten. Het webinar is ook interessant voor juridisch adviseurs ruimtelijke ordening of vergunningen. We nodigen ook andere geïnteresseerden in woningdelen en woningsplitsen van harte uit om deel te nemen.
Na het bijwonen van dit webinar weet je meer hoe je als gemeente woningdelen en woningsplitsen makkelijker en mogelijk kunt maken. Je krijgt concrete tips hoe je woningdelen en -splitsen kunt agenderen en prioriteren, hoe je deze vormen van beter benutten juridisch-planologisch verankert en waar je op moet letten als je (extra) voorwaarden opstelt.
Tijdens het webinar komt het volgende aan bod:
Tijdens het webinar is gelegenheid tot het stellen van vragen.