Zes tips voor veilige, speelse en kindvriendelijke straten
Stoepranden, spelen en veilig fietsen door de buurt. Het kan, met deze adviezen aan gemeenten over ‘leefstraten’ voor jong en oud.
Bij ruimtelijke ontwikkelingen is het belangrijk aandacht te hebben voor het behouden en versterken van de leefomgevingskwaliteit. Zo bepalen de gebruiks-, belevings- en toekomstwaarde van het gebied de ruimtelijke kwaliteit: bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte, de architectuur van gebouwen en de kwaliteit van en toegankelijkheid tot groen en natuur. Ook de gezondheid en veiligheid van de omgeving, zoals lucht-, bodem- en waterkwaliteit, geluids- en stankoverlast en criminaliteit, spelen een rol. Daarnaast dragen sociale samenhang en economische vitaliteit bij aan omgevingskwaliteit.
Stoepranden, spelen en veilig fietsen door de buurt. Het kan, met deze adviezen aan gemeenten over ‘leefstraten’ voor jong en oud.
26 maart 2025
Lees waardevolle tips over de financiering, het beheer en de keuze voor gebruikers bij het combineren van functies in vastgoed.
12 maart 2025
Verbeter met een nieuwe benadering van mer de inhoudelijke samenhang in besluitvorming en beleidsontwikkeling.
11 maart 2025
Ontwerpend onderzoek biedt nieuwe inzichten in ontwerpstrategieën voor een gezonde en inclusieve wijk, met lessen uit BuurtSaam.
6 maart 2025
Gemeente, corporatie en welzijnsorganisatie werken samen aan een gebiedsgerichte aanpak die inwoners meer regie geeft.
26 februari 2025
Amersfoort en kunstenares Cathalijne Smulders verkennen bestuurlijke vernieuwing door te werken met zintuigen en intuïtie.
13 februari 2025