Burgerverantwoordelijkheid in het sociaal domein

Een meta-analyse van het benutten en versterken van vier vormen van burgerkracht in het sociaal domein

13 mei 2019
Een meta-analyse van de nieuwe praktijk in het sociaal domein, die inzoomt op het benutten en versterken van burgerkracht in het sociaal domein. Deze meta-analyse van wetsevaluaties en ander grootschalig onderzoek brengt de instrumenten en de uitwerking van het beleid tot dusver in beeld. Het maakt de effecten en resultaten voor alle betrokken partijen inzichtelijk.

Auteur(s)

Lydia Sterrenberg en Mirjan Oude Vrielink

Sinds 2015 zijn burgers wettelijk primair verantwoordelijk voor respectievelijk zelfredzaamheid; opvoeden en opgroeien; maatschappelijke participatie en meedoen op de arbeidsmarkt. Dit beleid is vastgelegd in de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

De uitvoering van het beleid is bij de gemeenten gelegd. Deze nieuwe taak was niet eenvoudigweg op te nemen in de ‘dagelijkse routine’ van de gemeenten. Ook voor burgers was de hen opgelegde verantwoordelijkheid nieuw.

burgerverantwoordelijkheid-in-het-sociaal-domein

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Pdf bestanden
Hidden
Hidden

Contact

Lydia Sterrenberg 06 57 94 18 06 LinkedIn

Ontvang nieuws van Platform31

Nieuws, publicaties en bijeenkomsten van Platform31 automatisch in jouw mailbox? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief over actuele ontwikkelingen in stad en regio.

Bekijk al onze nieuwsbrieven en updates

"*" geeft vereiste velden aan